Правила при изготвяне на качествена обява за работа

//Правила при изготвяне на качествена обява за работа

Правила при изготвяне на качествена обява за работа

Днес много малко хора отделят необходимото време за изготвят добра обява за работа. Всъщност, не е необходимо толкова много време, но и не е толкова лесна задача, както повече работодатели смятат. Много HR експерти смятат, че прекалено дългата обява, по-скоро отблъсква хората. И това е напълно нормално. Когато видите прекалено много изисквания, това само би ви демотивирало да кандидатствате за тази работа. Ами, ако изпускате перфектния кандидат? Не подценявайте изготвянето на обява за работа, ако искате да намерите подходящия кандидат за Вашата позиция. Ние от NSR предлагаме изготвяне на перфектната обява за всяка позиция във всеки един бранш. Бъдете сигурни, че ще изготвим атрактивна и качествена обява, за да подберете необходимия персонал, от който се нуждаете. Ето и кои са правилата, на които трябва обърнете внимание, когато подготвяте обявата си за работа.

1.    Спечелете кандидата си в началото

Първото нещо, на което е необходимо да отделите внимание е как да спечелите кандидата си още в началото на обявата. Тук подходящ начин е да използвате мотивиращи въпроси, които ясно да подскажат мисията на фирмата Ви и да вдъхновите хората да кандидатстват точно при Вас. Включете нещо уникално и избягвайте клишетата.

2.    Бъдете кратки, точни и ясни

Много е важно в обявата си да кажете всичко ясно и точно. Избягвайте и да разтягате локуми, които могат да бъдат напълно излишни. Основна грешка в изготвянето на обява е да се пишат абсурдни и излишни отговорности за определената длъжност, която сте посочили. Или да вмъквате изисквания, които са логични и не е необходимо да бъдат споменати. Съветваме Ви да посочите 5-те от най-важните компетенции, които изисквате от кандидатстващите. Задължително трябва и да споменете дали е необходим опит в тази сфера.

3.    Акцентирайте повече върху интересите

За да избягате от грешката да вмъкнете голям списък от изисквания, посочете по-добре повече интереси, които са свързани с Вашата позиция, и кандидатът трябва да има. Така шансът да отблъснете хората е по-малък. Когато някой не притежава някое от изискванията  е по-демотивиращо да кандидатства, отколкото ако няма интерес в конкретна област.

4.    Огледайте детайлите

Задължително трябва да обърнете голямо внимание на някои детайли, които са много важни, за да бъде качествена и ефектна обявата Ви. Обърнете внимание на правописа. Недопустимо е да допускате грешки в обявата си. Това говори за неграмотност и определено бихте отблъснали всеки един бъдещ служител. Не забравяйте да сложите фирменото си лого, което говори за професионализъм. Както и, за да бъде по-прегледна обявата, последователността е много важна. За да е наистина прегледна, е добре да използвате булети, когато изброявате дадени неща. Трябва да има някаква подредба на нещата, а не да опишете просто един текст, като преразказ.

5.    Използвайте собствения си стил

В обявата за работа, не бива да се рекламирате, но може да вмъкнете нещо специфично и уникално за фирмата Ви. Не забравяйте обаче, че акцентът е върху личността на кандидата. Прекаленото хвалене на компанията, може единствено да отблъсне кандидатите. Клишета като „лидер в областта“, „бързоразвиваща се фирма“, не се препоръчват. Това днес го използват навсякъде. Имайте собствен стил и идея за Вашата обява. Нека тя да бъде различна и атрактивна. Все пак Вашата идея е да грабнете всеки един кандидат и да го впечатлите. Различното винаги е на мода, не се притеснявайте да го използвате. Може само да спечелите.

6.    Езикът на обявата

Какъв трябва да бъде езикът на Вашата обява? Публикувайте обявите си на кирилица. Разбира се, изключение са обявите на чужд език. Ако добавите обявата си на български, но с латински букви, автоматично ще бъде изтрита. А и това, говори много лошо за Вас и Вашия бизнес. И трябва да бъдете наясно, че подателят е единственият отговорен за съдържанието в обявата, а не сайтът, в който я публикувате. Не публикувайте обяви с нецензурно съдържание или неща от обиден характер.

Ако се доверите на New Social Responsibility като консултант за подбор на персонал, може да бъдете уверени, че всички правила ще бъдат спазени и извършени на професионално ниво. Ние гарантираме изготвянето на качествена и ефектна обява. Доверете ни се и ще намерим за Вас най-добрия екип за всяка позиция.

2018-04-25T10:59:25+03:00