КСО

/КСО
КСО 2018-08-03T12:46:50+03:00
Агенция за подбор на персонал в Пловдив и София, фирмени обучения и ксо

Със своите дейности NSR цели да допринесе за социалният прогрес и опазване на околната среда, като предлага технологични решения, които задоволяват нуждите на бизнеса и обществото.

Заедно с NSR, компаниите могат да поемат своята социална отговорност зачитайки своите съседи и общност.

Запознати ли сте с терминът Корпоративна Социална Отговорност ?

Всичко започва през далечната 1970 г. в Рим, група от учени, мислители, управители, икономисти и много други, предприели действия за предначертаване на бъдещето за индустриално развитие и създали концепция за устойчиво икономическо развитие.

Какво Ви говори израза „устойчиво икономическо развитие“ ?!

Във времена, в който ресурсите ни все повече се изчерпват, а населението стремглаво нараства, предизвикателството пред което се изправят правителството, обществото и бизнеса и което засяга всички нас е да намерят най-устойчивата възможна форма на общо развитие.

Днес вече тази набираща сила тенденция няма спиране.

Всичко започва през 1972г. в Стокхолм на „Earth Summit“ конференцията, където се приема международен план за борба със замърсяването.

През 1992 г. в Рио де Жанейро отново на „Earth Summit“ конференция се определят : икономическият прогрес, социалната справедливост, и опазването на околната среда, като трите основни опорни стълба за регионално устойчиво икономическо развитие.

Това постави базата за съвместна дейност между бизнес организациите и обществото.

Така по целият свят компаниите започнаха да отворят своят мироглед и да си сътрудничат с местни организации. Компаниите инвестират пари и предприемат съвместни инициативи свързани с разработването за програми за подпомагане на общественото благо и развитие, превръщайки се в доверени партньори .

Тези компании слагат в сърцето на своето развитие добрите практики на корпоративната социална отговорност.

Днес, всяка компания си задава въпроса:

„Какви практични дейности можем да предприемем, за да подобрим ежедневието на заобикалящото ни общество!?“
От социална гледна точка всеки бизнес може да работи с местната общественост, като помага с различни програми за образование или курсове за придобиване или повишаване на квалификация. Да създава нови работни места, да подпомага различни организации, който работят за подобряване на общественото благо.

От гледна точна на икономическо развитие, компанията може да подпомогне развиването на мрежа от местни доставчици на услуги, като сподели с тях своят опит, обучения и познания. Това само по себе си може да създаде win-win ситуация. Такива дейности, биха подпомогнали развитието на местната икономика и подобряване на качеството на предлаганите услуги.

Не на последно място правейки своят бизнес, компаниите трябва да взимат под внимание и опазването на околната среда, както и да подобряват и подсилват местната екосистема.

В допълнение към старанието да намалят своите вредни емисии, компаниите могат да организират доброволчески инициативи със своите служители, за почистване на природата, рециклиране на отпадъците, да поощряват залесяването на свободните площи, да провеждат инициативи в училищата относно ползата от рециклиране.

Няма ограничение на дейностите, които могат да се предприемат.

Ние в NSR знаем, че заедно предизвикателствата се преодоляват най-лесно.

С уважение Тодор Терзиев.

Свържете се с нас

office@nsr.bg

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ